{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor o realizaciji projekta "Rad policije u zajednici u BiH"

F
10.2.2009. u 15:39
0
0
Razgovor o realizaciji projekta "Rad policije u zajednici u BiH"
0
Razgovor o realizaciji projekta "Rad policije u zajednici u BiH"
Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić i direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić danas su se sastali s delegacijom Švicarske agencije za razvoj i saradnju na čelu sa Peterom Schorerom, direktorom projekta.
Na sastanku upriličenom u FMUP-u razgovarano je o realizaciji projekta "Rad policije u zajednici u BiH", te posebno o izradi priručnika koji bi se koristio u obje policijske akademije u BiH.

Ministar Alić je istakao da je FMUP ponosan što je dio jednog ovakvog projekta kao što je "Rad policije u zajednici".

- U tom kontekstu, a radi ostvarenja konkretnih rezultata, mi smo izdvojili 50.000 KM za realizaciju ovog projekta. On će se posebno odnositi na relizaciju obaveza iz Akcionog plana borbe protiv maloljetničke delinkvencije u FBiH. Zaista mi je drago da ovakav projekt ima podršku i drago mi je što će doći do realizacije, istakao je ministar Alić.

- Naš plan je da radimo po četiri mjeseca u svakom kantonu, s grupom ljudi koji su određeni ispred tih kantona. Način rada neće biti identičan, jer nije svaka sredina ista. Već smo imali sastanke s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo, koji nisu krili zadovoljstvo zbog učestvovanja u ovom projektu, kazao je Schorer, dodajući da je planirano da ovaj projekt u smislu obuke po kantonima bude okončan do kraja 2010. godine.

Kada je riječ o izradi jedinstvenog udžbenika za policijske akademije u BiH, Schorer je potcrtao da je neophodno da u izradi ovog udžbenika učestvuje što više stručnjaka iz BiH.

Učesnici sastanka su se složili da je sačinjavanje priručnika za policijske akademije značajan korak naprijed u relizaciji projekta, sa čijom će se realizacijom nastaviti i u ovoj godini, saopćeno je iz FMUP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: