{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor o provođenju Mape puta za liberalizaciju viznog režima

F
26.1.2009. u 18:39
0
2
Razgovor o provođenju Mape puta za liberalizaciju viznog režima
0
Razgovor o provođenju Mape puta za liberalizaciju viznog režima
Tarik Sadović
Šef Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini ambasador Dimitris Kourkoulas danas je sa ministrom sigurnosti BiH Tarikom Sadovićem razgovarao o provođenju Mape puta za liberalizaciju viznog režima, saopćeno je iz Delegacije evropske komisije u BiH.
Ambasador Kourkoulas je izjavio da je zadovoljan saradnjom bh. vlasti na provođenju Mape puta te naglasio kako je još dosta ostalo da se uradi na planu borbe protiv korupcije i službi za provođenje zakona.

Ambasador Kourkoulas je također podsjetio na četiri ekspertne misije Evropske komisije koje se očekuju u martu, a koje će se baviti sigurnošću dokumenata, upravljanjem granicama, pitanjima migracija i provođenja zakona, uključujući organizirani kriminal i borbu protiv korupcije.

Po završetku ovih misija, kako je rečeno, održat će se tehnički sastanak između predstavnika Evropske komisije i Radne grupe za liberalizaciju viznog režima na kojem će se razmatrati procjene ekspertnih misija te prezentirati plan za dalji rad.

Finasijska podrška Evropske unije za projekte koji se trenutno provode za potrebe Ministarstva sigurnosti iznosi 18,4 miliona eura, dok je u planu još 5,4 miliona eura, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: