{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor o projektu rehabilitacije plovnog puta na rijeci Savi

F
8.7.2008. u 19:32
0
0
Razgovor o projektu rehabilitacije plovnog puta na rijeci Savi
0
Razgovor o projektu rehabilitacije plovnog puta na rijeci Savi
Ministar komunikacija i prometa BiH Božo Ljubić s suradnicima razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Martinom Humphreyesem. Predstavnici Misije Svjetske banke borave u Bosni i Hercegovini od 7. do 10. jula da bi s relevantnim bh. institucijama razmotrili i identificirali projekt rehabilitacije plovnog puta na rijeci Savi. Zajednički su podržane aktivnosti koje vodi Savska komisija na izradi Studije izvodljivosti za rehabilitiranje i razvoj plovnog puta na rijeci Savi.
Svjetska banka izrazila je namjeru za financiranjem radova na plovnom putu rijeke Save, te da se za tu svrhu Bosni i Hercegovini dodijeli pozajmicu od 45 miliona US dolara, saopćeno je iz kabineta ministra Ljubića.

U okviru tog iznosa razmotrit će se i financiranje rehabilitacija luke Brčko. Kroz projekt bi se dala i institucionalna podrška u tom sektoru.

U taj projek bi, osim BiH, ušle i Srbija i Hrvatska tako da on postaje regionalni i njegovo upravljanje bi bilo s te razine.

Na sastanku je razgovarano i o projektima sigurnosti prometa i cestovne infrastrukture, razvoju lokalnih puteva, aktivnostima na izradi strategije i akcionog plana u oblasti prometa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: