Ministar turizma FBiH u Odžaku
0

Razgovor o projektu "Posavina - raj za lov i ribolov“

Sarajevo-x.com
Danas je u radnoj posjeti Turističkoj zajednici Posavskog kantona u Odžaku boravio federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg, te se susreo s vodećim ljudima turističkih organizacija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik kantonalne Turističke zajednice Marko Knežević je izvijestio ministra Hercega o trenutnim aktivnostima u vezi s turističkim djelatnostima i o planovima za ljetnu turističku sezonu. Naglasak je stavljen na implementaciji projekta „Posavina - raj za lov i ribolov“ i pripremi završne konferencije koja će se održati 20.5.2009. godine u u Odžaku.

  O detaljima i toku implementacije Projekta, postavljenim ciljevima i zadacima ministar je razgovarao s koordinatorom Projekta Sinišom Mitrovićem. Razmijenjena su mišljenja i o budućim aktivnostima koje su predložili korisnici i partneri u Projektu čiji je cilj vratiti Bosansku Posavinu među vodeće destinacije lovnog i ribolovnog turizma u Bosni i Hercegovini.

  - Za svaku pohvalu su inicijative koje dolaze od turističkih radnika sa terena, pa tako i ova. Posavina je nekada bila vodeća destinacija za lovni i ribolovni turizam, a samo uz naporan rad i praćenje evropskih turističkih kretanja i zahtjeva to može ponovo postati - rekao je ministar Herceg, dajući bezrezervnu podršku projektu i turističkim inicijativama, saopćeno je iz Ureda federalnog ministra okoliša i turizma.