{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor o projektu "Posavina - raj za lov i ribolov“

S
14.5.2009. u 18:37
0
1
Razgovor o projektu "Posavina - raj za lov i ribolov“
0
Razgovor o projektu "Posavina - raj za lov i ribolov“
Danas je u radnoj posjeti Turističkoj zajednici Posavskog kantona u Odžaku boravio federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg, te se susreo s vodećim ljudima turističkih organizacija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
Predsjednik kantonalne Turističke zajednice Marko Knežević je izvijestio ministra Hercega o trenutnim aktivnostima u vezi s turističkim djelatnostima i o planovima za ljetnu turističku sezonu. Naglasak je stavljen na implementaciji projekta „Posavina - raj za lov i ribolov“ i pripremi završne konferencije koja će se održati 20.5.2009. godine u u Odžaku.

O detaljima i toku implementacije Projekta, postavljenim ciljevima i zadacima ministar je razgovarao s koordinatorom Projekta Sinišom Mitrovićem. Razmijenjena su mišljenja i o budućim aktivnostima koje su predložili korisnici i partneri u Projektu čiji je cilj vratiti Bosansku Posavinu među vodeće destinacije lovnog i ribolovnog turizma u Bosni i Hercegovini.

- Za svaku pohvalu su inicijative koje dolaze od turističkih radnika sa terena, pa tako i ova. Posavina je nekada bila vodeća destinacija za lovni i ribolovni turizam, a samo uz naporan rad i praćenje evropskih turističkih kretanja i zahtjeva to može ponovo postati - rekao je ministar Herceg, dajući bezrezervnu podršku projektu i turističkim inicijativama, saopćeno je iz Ureda federalnog ministra okoliša i turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: