{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razgovor lidera SDA, SBiH i HDZBiH danas neće biti nastavljen

F
19.1.2007. u 14:09
0
0
Razgovor lidera SDA, SBiH i HDZBiH danas neće biti nastavljen
0
Razgovor lidera SDA, SBiH i HDZBiH danas neće biti nastavljen
Sastanak predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, koji je započeo 13. januara, danas neće biti nastavljen iako je tako najavljivano, saznaje Agencija FENA.
Prema tvrdnjama iz Stranke za BiH, razlog za ovo otkazivanje nisu nikakvi «posebni problemi» i razgovori bi ubrzo trebalo da budu nastavljeni.

Lideri SDA Sulejman Tihić, SBiH Haris Silajdžić i HDZBiH Dragan Čović sastali su se, 13. januara u Sarajevu. Prema tadašnjoj izjavi lidera SDA, dogovorili su se o nacionalnoj podjeli pozicija u vlasti Federacije BiH.

Bošnjačkoj strani pripale bi pozicije premijera FBiH i predsjednika Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, a hrvatskoj strani Doma naroda i predsjednika FBiH, izjavio je tada predsjednik SDA, sumirajući rezultate sastanka. Od Federalne vlade, hrvatskoj strani pripalo bi pet pozicija, predviđenih Ustavom za Hrvate, a Stranci demokratske akcije i Stranci za BiH osam pozicija za Bošnjake i tri za Srbe, dodao je.

Nije postignut dogovor dokraja o konkretnijoj raspodjeli ministarstava, napomenuo je nakon sastanka 13. januara Tihić i najavio za danas nastavak sada već prolongiranih razgovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: