BiH
0

Razbijen logo BZK "Preporod" u Zvorniku

FENA
Zvornik
Zvornik
Za sada nepoznati počinioci razbili su i iskomadali stilizirani logo Bošnjačke zajednice kulture (BZK) "Preporod" u Zvorniku.

Kako se u saopćenju BZK-a 'Preporod' navodi, natpisa ovog društva, koji se nalazio na ulazu u zgradu Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, jutros je zatečen razbijen i iskomadan ispred ulaznih vrata zgrade.

"Nepoznati počinioci su vjerovatno, sinoć poslije obilježavanja navodnog 'oslobođenja Zvornika', iskazali svoju hrabrost razbijajući stilizirani logo općinskog društva Preporod", navodi se u saopćenju.

Slučaj je jutros prijavljen policiji i istraga je u toku, a vjerovatno će biti podignuta optužnica za krivično dijelo uništavanja tuđe imovine protiv N.N. počionica.

"Iznenađeni smo i ogorčeni ovim gnusnim djelom. Tražit ćemo da se krivično gone počionici ovog nedjela da bi se nadoknadila prouzorkovana materijalna šteta, ali i ona nematerijalna koja je puno veća od razbijenog stiliziranog loga našeg društva", istakao je predsjednik zvorničkog 'Preporoda' Amer Redžić, navodi se u saopćenju.