Jovo Vukeljić
0

Ravnogorci ne podržavaju Srpski četnički pokret

A. Panjeta
Jovo Vukeljić (Foto: Slobodna Bosna)
Jovo Vukeljić (Foto: Slobodna Bosna)
Ravnogorski pokret ne podržava rad Srpskog četničkog pokreta koji je nedavno formiran u Trebinju, kazao je za Sarajevo-x.com Jovo Vukeljić, predsjednik Ravnogorskog pokreta Srbije, Crne Gore, RS i dijaspore.

Podsjećamo, nedavno je u Trebinju formiran inicijativni odbor NVO Srpski četnički pokret RS sa pripadnikom Srpske radikalne stranke Sinišom Vučinićem na čelu, koji je najavio formiranje nastavnih centara u Trebinju, Banja Luci i Istočnom Sarajevu u kojima bi se obučavalo 10.000 mladih četnika godišnje.

"Nakon što smo obaviješteni o formiranju tog pokreta, od naših aktivista na terenu dobili smo podatke o Vučiniću i smatramo da je njegova biografija takva da od nas ne može i neće dobiti podršku. Formiranje nastavnih centara koje je najavio smatramo nerealnim, jer nema šanse da za takvo nešto može dobiti saglasnost a i da dobije to bi bio preobiman posao. Pokret je na too reagovao i sa jednim saopštenjem, u kojem smo i pored svega što znamo o pedigreu osnivača ovog pokreta birali riječi, jer i o najgorem Srbinu treba govoriti biranim riječima", kazao nam je Vukeljić, dodajući kako je formiranje ovog pokreta samo izazvalo negativne konotacije i medijski pritisak na Ravnogorce, posebno iz Federacije BiH. Dodaje i kako Ravnogorski pokret nije razmišljao o formiranju bilo kakvih nastavnih centara, jer njihovi aktivisti djeluju na svim terenima i uspješno "prenose istinu o pravoj istini o Ravnogorcima i o zločinima komunista".

"Nakon aktivnosti u kojima smo učestvovali u Srbiji, otkriva se istina o masovnim grobnicama u koje su komunisti bacali ubijene Srbe. Mi smo nedavno Vladi RS predali zahtjev za formiranje Komisije za istraživanje komunističkih zločina nad Srbima i drugim narodima, i očekujemo odgovor", kaže Vukeljić.