Ratni vojni invalidi dobili 18 "škoda-octavija“

F
FENA
23.12.2008. u 15:10
0
0
Ratni vojni invalidi dobili 18 "škoda-octavija“
0
Ratni vojni invalidi dobili 18 "škoda-octavija“ Foto: Arhiv
Federalni ministar boraca i invalida Zahid Crnkić dodijelio je danas automobile stopostotnim ratnim vojnim invalidima Hercegovačko-neretvanske županije.
Ključeve novih "škoda-octavija“ u karavan izvedbi dobilo je 18 ratnih stradalnika, čime je završen ovogodišnji projekt Federalnog ministarstva branitelja u okviru kojega je podijeljeno 150 automobila.

Ministar Crnkić najavio je da će se ovaj projekt nastaviti i sljedeće godine, a konačan cilj je da 602 stopostotna ratna vojna invalida prve skupine u sljedeće četiri godine dobije automobil.

Dodao je da su ovi automobili, zapravo, ortopedsko pomagalo koje će omogućiti stradalnicima da vode normalan život.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Nihad Delahmet zahvalio je ministru Crnkiću, istaknuvši kako je upravo on najzaslužniji za realizaciju projekta.

Delahmet je pozvao federalnog premijera Nedžada Brankovića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevandu da i u federalnom proračunu za 2009. godinu osiguraju sredstava za nabavku automobila za ratne vojne invalide.

"Nemojte kresati budžet Federacije preko najzaslužnijih građana. Ovi su ljudi ugradili svoje kosti u temelje države“, kazao je Delahmet.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: