BiH
0

Rasvijetljeno ubistvo iz 2000. godine

FENA
Zajedničkim aktivnostima tužiteljstva i policije 30. januara rasvijetljeno je ubojstvo Marijana Šokčevića iz Dubrave koje se dogodilo 2000. godine.

Na temelju prikupljenih saznanja postoji osnov sumnje da je počinitelj tog djela J.J. (1981.) iz Mostara, koji trenutačno izdržava dugotrajnu kaznu zatvora zbog ubistva Ramize Rahimić i koji je osumnjičen za ubistvo Ante Borasa, saopćeno je iz Uprave policije FMUP-a.

U nastojanju da se otkriju počinitelji teških kaznenih djela i surađujući s Tužiteljstvom Brčko Distrikta, Federalno tužiteljstvo je početkom godine formiralo istražni tim sačinjen od policijskih službenika policije Brčko Distrika, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, kojim rukovodi nadležni federalni tužitelj.

U toku su kriminalističko-operativne radnje istražnog tima, koji će, navedeno je u saopćenju, i dalje raditi na rasvjetljavanju teških kaznenih djela koja su se dogodila na prostoru FBiH i Brčko Distrika.

Uprava policije FMUP-a poziva građane koji raspolažu interesantnim saznanjima da ih dostave policiji kako bi dokraja rasvijetlila počinjena teška kaznena djela.