BiH
0

Rasvijetljene četiri krađe u Brčkom

SRNA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Policija Brčko Distrikta u akciji pod kodnim nazivom "Lomač 3" rasvijetlila je dvije teške krađe i dvije krađe te kao počinioca ovih krivičnih djela identifikovala S. G. (29) iz ovog grada, potvrdio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Akcija je provedena jučer i danas, a tokom pretresa pronađeni su ukradeni predmeti. Riječ je, uglavnom, o televizorima, DVD playerima i kućanskim aparatima. "Prikupili smo dokaze da je krivična djela počinio S. G. (29) iz Brčkog protiv kojeg će biti podnesen izvještaj o Tužilaštvu Brčko Distrikta", rekao je Emkić.

Provodeći ovu akciju, policija je ušla u trag i osobi s inicijalima A. A. za koju se sumnja da se bavi preprodajom droge.

Emkić je rekao da je upravo završen pretres jedne kuće u Sarajevskoj ulici u Brčkom koju koristi A. A. i u kojoj je pronađena digitalna vaga i određena količina marihuane upakovane za prodaju, te veća svota konvertibilnih maraka, eura i hrvatskih kuna. 

Nakon pretresa, osumnjičeni A.A. lišen je slobode i on će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, biti predat Tužilaštvu na dalje procesuiranje.