{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o zaštiti domaće proizvodnje

F
9.7.2008. u 15:42
0
0
Rasprava o zaštiti domaće proizvodnje
0
Rasprava o zaštiti domaće proizvodnje
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je obavio raspravu o prijedlogu zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović.
Ovim zakonom predlaže se zadržavanje carina na određene poljoprivredne i prehrambene proizvode pri uvozu iz Hrvatske i Srbije.

Tokom rasprave neki poslanici su ne sporeći potrebu zaštite domaće proizvodnje, isticali da ovo možda nije najbolji način za to, a i nadležno ministarstvo ne podržava ovakav način rješavanja ovog pitanja.

Čuo se i prijedlog da se odgodi izjašnjavanje a da Vijeće ministara ili nadležno ministarstvo kažu koje se to mjere mogu provesti u cilju zaštite domaće proizvodnje i u kojem roku, a da se ne naruši sporazum CEFTA.

Obavljena je rasprava i o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o upravnim sporovima te o principima Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odlikovanjima BiH i Prijedloga zakona o prestanku važenja zakona o flaširanim pitkim vodama BiH.

U toku je rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u koji je predložio poslanik Momčilo Novaković, s mišljenjem komisije za finansije i budžet koja nije podržala predloženi zakon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: