{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o zakonu o Agenciji za prevenciju korupcije

F
19.10.2009. u 06:01
0
0
Rasprava o zakonu o Agenciji za prevenciju korupcije
0
Rasprava o zakonu o Agenciji za prevenciju korupcije
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Usvajanjem ovog zakona BiH će ispuniti još jedan od preostalih uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima i ispoštovati GRECO preporuku u vezi s uspostavljanjem posebnog tijela za borbu protiv korupcije.

Predloženim zakonom predviđa se osnivanje agencije kao nezavisne i samostalne upravne organizacije, koja za svoj rad odgovara Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predstavnički dom državnog parlamenta prošle je sedmice usvojio prijedlog ovog zakona sa nekoliko prihvaćenih amandmana.

Delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog zakona o slobodnim zonama u BiH; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog poslovnika o radu Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH kao i Program „Perspektiva“ i informacija Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH o tranziciji i zbrinjavanju personala MOBiH i OSBiH, s Mišljenjem i prijedlozima zaključaka Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: