|

Rasprava o vitalnom interesu RS-a se pretvorila u brutalan verbalni obračun Dodika sa Stanivukovićem

Rasprava o vitalnom interesu RS-a se pretvorila u brutalan verbalni obračun Dodika sa Stanivukovićem
88
S. H.
18.7.2019. u 15:27
162
komentara
88

dijeljenja
Rasprava o vitalnom interesu RS-a se pretvorila u brutalan verbalni obračun Dodika sa Stanivukovićem Foto: SRNA
Narodna skupština Republike Srpske danas raspravlja o zahtjevu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je povukao pitanje vitalnog interesa RS-a na Zaključak druge dvojice članova Predsjedništva o Pelješkom mostu.
Dodiku je za stavljanje van snage Zaključka o pokretanju spora s Hrvatskom i poziv na rješavanje granice na moru između BiH i Hrvatske potrebna podrška 2/3 poslanika u NSRS-u.

Ipak, priča o Pelješkom mostu je pala u drugi plan jer je najveća rasprava vođena između poslanika PDP-a Draška Stanivukovića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stanivuković je iznio kritike na Dodikov potez o vitalnom interesu RS-a, kazavši da Dodik ima privatne interese i da se radi o prevari, a govorio je i o privatnom biznisu porodice Dodik.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Dodik je potom iznio brojne uvrede na račun Stanivukovića, nazivajući ga raznim pogrdnim imenima, vrijeđajući njegov intelekt, a ključni dio Dodikovog obraćanja fokusiran je na pokazivanje fotografija Draška Stanivukovića s određenim osobama iz kriminalnog miljea, konkretno s braćom Ćulum iz Sanskog Mosta kojima je zabranjen ulazak u Njemačku i koji su privođeni u slučaju ubistva Slaviše Krunića.

Pokazivao je Dodik poslanicima brojne fotografije Stanivukovića s osobama za koje Dodik smatra da ga kompromitiraju, a među njima je i ona s Ivanom Pernarom.

"Ko ti je ovaj, došao je u Banju Luku i ti si ga ugostio, a on je onda pričao o genocidu", kazao je Dodik.

Žustru raspravu Dodik je vodio i s poslanikom SDS-a Nebojšom Vukanovićem.

Dodik je očito želio iskoristiti priliku i diskreditirati Stanivukovića koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Banje Luke. Dodik je otvoreno kazao da će se uključiti u predizbornu kampanju samo da Stanivuković ne pobijedi i da će štampati milion fotografija na kojima je Stanivuković s osobama iz kriminalnog miljea te da će to dijeliti građanima.

Za sve vrijeme obraćanja u NSRS-u Dodika rukovodstvo skupštine nije prekinulo niti upozorilo na uvrede.
Prijavi grešku


Komentari (162)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...