Skupština RS-a
0

Rasprava o ulaganjima iz Razvojnog programa RS-a

FENA
Razmatranjem informacije o realizaciji ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske za period do juna ove godine u Banjoj Luci je danas nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.

U informaciji se kaže da dominiraju projekti za oblast infrastrukture, a Savjet za razvoj RS-a do izrade ove informacije donio je odluke o finansiranju 124 projekta za koje je iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa odobreno oko 311 miliona KM.

Na Istočni dio RS-a odnosi se oko 182 miliona ili 58,64 posto, a na Zapadni dio oko 128 miliona KM ili 41,36 posto.

Odobrenim projektima obuhvaćene su sve općine u tom bh. entitetu, što je u skladu sa opredjeljenjem za uravnoteženje regionalnog razvoja RS-a, kaže se u ovoj informaciji.

Poslanici su tokom sinoćnjeg rada prihvatili izvještaj o stanju u bankarskom sistemu RS-a u 2007. godini i izvještaj o poslovanju i rezultatima rada, sa Finansijskim izvještajem Agencije za bankarstvo RS-a za isti period.

Skupština je dala podršku i godišnjem izvještaju Ombudsmana RS-a za 2007. godinu, dok nakon burne rasprave i suprostavljenih stavova nije prihvaćen izvještaj o radu Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, za 2007. godine.