{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o programu rada Doma naroda

F
3.7.2008. u 13:09
0
0
Rasprava o programu rada Doma naroda
0
Rasprava o programu rada Doma naroda
Nakon što je utvrdio dnevni red današnje sjednice u Sarajevu, Dom naroda Paralamenta Federacije BiH obavio je raspravu o Prijedlogu Programa rada ovog doma za 2008. godinu.
Program rada sadrži zadatke Doma naroda koji proizilaze iz Ustava FBiH, zakona i planskih dokumenata Federacije, kao i druge poslove i zadatke u rješavanju pitanja u interesu Federacije.

Dom naroda je obavio i raspravu o Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o investiranju javnih sredstava, koje se vrše u cilju stvaranja pravnih pretpostavki za investiranje javnih sredstava u oročene depozite kod banaka i u vrijednosne papire.

Obavljena je i rasprava prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo FBiH, te Nacrta zakona o investicionim fondovima.

Donošenje novog zakona o investicijskim fondovima neophodno je iz razloga što su, u uslovima razvoja tržišta kapitala i promjena u njegovom funkcioniranju, odredbe postojećeg zakona iz 1998. godine, i pored više izmjena, postale nedovoljne i neprovodive.

U toku je rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, a izjašnjavanje se očekuje i za 15 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: