Predstavnički dom PS BiH
0

Rasprava o principima Prijedloga zakona o maloljetnim počiniocima krivičnih djela

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici obavio raspravu o principima Prijedloga zakona o maloljetnim počiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika.

Predloženi zakon sadrži odredbe koje se primjenjuju prema maloljetnim počiniocima krivičnih djela koje se odnose na materijalno krivično pravo, odredbe o organima koji ga primjenjuju, krivični postupak i izvršenje krivičnih sankcija i odredbe o krivičnopravnoj zaštiti djece i maloljetnika na čiju štetu je izvršeno krivično djelo.

Poslanici su započeli i raspravu o Prijedlogu zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma povodom rasprave o aktuelnoj situaciji u Radioteleviziji BiH i provođenju reforme Javnog RTV sistema u BiH.

U skladu s ranijim dogovorom, sjednica je prekinuta u 18 sati, a dogovoreno je da bude nastavljena 19. novembra kada će biti nastavljen i rasprava o predloženim zaključcima. Tokom diskusije bilo je poslanika koji su osporavali neke od predloženih zaključaka, ističući kako se u nekim od njih komisiji daju nadležnosti koje ona nema.