{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o izmjenama Zakona o PDV-u

F
FENA
3.9.2008. u 15:11
0
0
Rasprava o izmjenama Zakona o PDV-u
0
Rasprava o izmjenama Zakona o PDV-u
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je danas u Sarajevu obavio raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost koji je predložio poslanik Branko Dokić.
Predloženim zakonom predviđa se primjenjivanje stope PDV-a od pet posto na promet: pšeničnog brašna tip 500 i tip 850 i hljeba dobivenog od ovih vrsta brašna; mlijeka, jestivog ulja i biljne masti; vode za piće, negazirane; lijekova i ortopedskih pomagala; hrane za bebe i bebi opreme te vještačkih đubriva, zaštitnih sredstava u poljoprivredi, sjemena i sadnog materijala.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma nije podržala principe predloženog zakona nego je usvojila zaključak kojim predlaže Predstavničkom domu da od Vijeća ministara BiH zahtijeva izradu i dostavu detaljne analize i procjene uvođenja diferenciranih stopa PDV-a na ukupne prihode u BiH.

Obavljena je rasprava o još nekoliko zakonskih prijedloga o kojima će se poslanici izjasniti nakon što okončaju raspravu o svim tačkama dnevnog reda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: