{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o energetskom bilansu RS-a

F
25.3.2009. u 13:08
0
0
Rasprava o energetskom bilansu RS-a
0
Rasprava o energetskom bilansu RS-a
Razmatranjem Prijedloga energetskog bilansa RS-a za ovu godinu danas je u Banjoj Luci nastavljena ranije prekinuta redovna sjednica Narodne skupštine.
U tekstu ovog dokumenta se ističe da je energetski bilans sačinjen s ciljem da se utvrde energetske potrebe tog entiteta u privredi i potrebama stanovništva.

Povećanje energetske efikasnoti mora biti trajan proces u svim sektorima korišćenja energije, rekao je u obraćanju poslanicima pomoćnik ministra industrije, energetike i razvoja RS-a Ljubo Glamočić i naveo da su u prošloj godini u tom entitetu smanjeni energetski gubici i da se to planira i u ovoj godini.

Energetski bilans urađen je za pet osnovnih energenata i to: električnu energiju, ugalj, naftu i biogorivo, prirodni gas, te ogrjevno drvo.

U ovoj godini planirana je proizvodnja 5.288 GWh električne energije, od čega je planiran bilansni višak od 1.292 GWh, zatim 3.880.000 tona uglja, te 800.000 kubnih metara ogrjevnog drveta.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine RS-a je i izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a o radu za 2008.; Izvještaj o održanoj tematskoj sjednici Odbora za praćenje provođenja procesa privatizacije s temom ''10 godina privatizacije u RS-u'' s prijedlogom zaključaka; te izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim sudom za posljednja tri mjeseca prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: