{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o državnoj imovini skretanje pažnje sa pljačke

F
10.8.2008. u 15:31
0
1
Rasprava o državnoj imovini skretanje pažnje sa pljačke
0
Rasprava o državnoj imovini skretanje pažnje sa pljačke
Predsjednik Građanske demokratske stranke BiH Ibrahim Spahić ocijenio je danas da je rasprava o državnoj imovini BiH potpuno izmišljeno pitanje koje se postavlja da bi se skrenula pažnja s pljačke državne imovine u zemlji i inozemstvu.
- Državna imovina je nesporno imovina države BiH, jer druge države i nema na teritoriji BiH. Ustav BiH je jasan kao i svi anaksi mirovnog sporazuma, uključujući i aneks o korporacijama na razini BiH, istaknuo je Spahić u saopćenju.

Dok se pripremaju razgovori o bh. imovini, upozorio je, vrši se ubrzana pljačka u susjednim zemljama, a na unutrašnjem planu se pravi preraspodjela preostale imovine i usklađuju interesi moćnika.

- Samo oni koji žele dio prostalog ratnog i poratnog privatizacijskog plijena pristaju na otvaranje pitanja državne imovine. Svako ko se razumije u materiju zna da je bilo pokušaja da se i tokom sukcesije imovine bivše SFRJ u to upetljaju entiteti. Ovoga puta se želi stvoriti privid da sve nije jasno definirano i da bi nagodba šestorke mogla promijeniti prirodu stvari i pravni poredak mimo bilo kakve pravne logike. Politika koja se vodi izvan i iznad državnih interesa je politika protiv interesa građana, državljana BiH i same države BiH, poručio je predsjednik GDS-a BiH Ibrahim Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: