BiH
0

Raspisana potjernica za Muhamedom Ali Gašijem

NINA
Amir Pašić Faćo, vlasnik BMW-a, koji je u nedjelju, 25. jula, 40 minuta iza ponoći eksplodirao, tvrdi da iza eksplozija stoje Muhamed Ali Gaši i Naser Keljmendi.

Podsjetimo, nekoliko dana nakon izjave dane magazinu Dani u kojoj je Keljmendija i Gašija optužio za ubistvo njegovog kuma Taiba Torlakovića, dogodila se eksplozija na Merhemića Trgu u naselju Ciglane u kojoj je potpuno uništen Pašićev BMW.

«Očekivao sam njihovu reakciju nakon pola godine, međutim, ona je uslijedila 2-3 dana nakon moje izjave. To samo po sebi govori o kako opasnim ljudima se radi. O mojim saznanjima vezanim za Torlakovićevo ubistvo govorio sam tužiocima. Zašto niko ništa nije poduzeo ne znam. Nakon toga dobio sam prijeteće SMS poruke. “Pazi što pričaš, sljedeći put letiš“, kazao je Pašić.

On smatra da Muhamed Ali Gaši nije trebao bježati ako je siguran u svoju nevinost, te da se Keljmendi nije trebao na vrijeme skloniti izvan BiH. Naime, odmah nakon eksplozije u naselju Ciglane, policija je uhapsila Nermina A. i Mirsada K., nakon čega je raspisala potjernicu za Muhamedom Ali Gašijem zbog sumnje da se on može dovesti u vezu s izazivanjem eksplozije na Pašićevu vozilu.

Prema naredbi dežurnog suca, policija je pretresla Gašijevu kuću u ulici Pehlivanuša br. 6, kao i motorno vozilo koje on koristi, talijanskih nacionalnih oznaka EE 626-BZ. Pretresom kuće pronađeni su i privremeno oduzeti 197 komada pištoljskog streljiva različitih kalibara, jedan “CS” sprej, dva spreja “balistol” i dvije bejzbol palice.