BiH
21

Raspisana međunarodna potraga za nestalim dječakom: Da li ste vidjeli Antonija Kovačića?

Piše: E. F.
Antonio Kovačić
Antonio Kovačić
Antonio Kovačić (17) iz mjesta Vrbanja u Hrvatskoj nestao je jučer u jutarnjim satima iz rodnog grada, a od jutros je na snazi i međunarodna potraga za mladićem, a pošto je MUP Republike Hrvastke zbog njegovog nestanka zatražio i pomoć Interpola.

Potvrdio je ovo za Klix.ba i glasnogovornik Policijske uprave Vukovarsko - srijemske Domagoj Džigumović.

"Trenutno imamo saznanja da se mladić nalazi na teritoriji BiH jer je evidentiran njegov izlazak iz Hrvatske na graničnom prelazu u Gunji te prelazak u Brčko", kazao nam je Džigumović.

Nezvanično saznajemo da je sedamnaestogodišnjak krenuo na koncert koji bi se trebao održati negdje u BiH. Navodno, Antonio je ranije izjavio kako želi otići do Tuzle i Sarajeva te da želi živjeti u Sarajevu. Ljubitelj je narodne muzike.

Podsjećamo, roditelji Antonija Kovačića su jučer, nakon što se on nije vratio iz škole, u kući našli poruku na kojoj je pisalo: "Nemojte se ljutiti".

Otac Mladen i mama Kristina odmah su nazvali policiju i prijavili da im je sin nestao. Hrvatska policija je pokrenula potragu.

Mladen Kovačić, otac nestalog dječaka, za Klix.ba je kazao kako su on i njegova supruga došli u BiH sa nadom da će pronaći sina.

"Alarmirali smo i policiju u BiH i sada smo na putu ka Tuzli, nadamo se da ćemo ga naći", kazao je zabrinuti Mladen te dodao da moli sve one koji vide njegovog sina da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu.