Federalna uprava policije
0

Raspisana međunarodna potjernica za Knezovićem

Sarajevo-x.com
Oliver Knezović, Foto: FUP
Oliver Knezović, Foto: FUP
Federalna uprava policije danas je raspisala međunarodnu potjernicu za Oliverom Knezovićem, rođenim 1974. godine u Sarajevu, s trenutnim prebivalištem u Širokom Brijegu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubistva.

Potjernica je rapisana na temelju naloga Kantonalnog suda iz Širokog Brijega. FUP moli sve koji posjeduju informacije o kretanju tražene osobe da iste dostave najbližoj policijskoj stanici ili Federalnoj upravi policije.

Inače, u sklopu istrage o okolnostima bjekstva Olivera Knezovića iz prostorija za zadržavanje Odjela sudske policije, danas je slobode lišeno 8 sudskih policajaca koji su tokom dana proslijeđeni Tužiteljstvu Zapadno-hercegovačkog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „protuzakonito oslobađanje osobe koja je lišena slobode“ KZ FBiH.

Također, u sklopu rasvjetljavanja svih okolnosti oko događaja u Širokom Brijegu jučer i danas je u prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu obavljeno više informativnih razgovora s osobama koje su identificirane kao očevici ili sudionici navedenog događaja, javili su iz FUP-a.

U toku su daljnje aktivnosti policije na potpunom rasvjetljavanju i otkrivanju svih počinitelja kaznenih dijela za vrijeme navedenog događaja.