{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raspisan tender za obnovu tvrđave Kastel

F
19.10.2012. u 11:57
13
4
Raspisan tender za obnovu tvrđave Kastel
13
Raspisan tender za obnovu tvrđave Kastel
Tvrđava Kastel
Na osnovu pripremljene dokumentacije raspisan je tender za odabir izvođača radova na rehabilitaciji banjalučke tvrđave Kastel "Cjeline 9 - Istorijski muzej i istočno dvorište" od Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.
Grad Banja Luka je putem programa IPA 2011. dobio sredstva za rekonstrukciju i remodelaciju "Cjeline 9 - Istorijski muzej i istočno dvorište", u okviru tvrđave Kastel, za koji je u proteklom periodu započeo proces implementacije te izrađena dokumentacija za potrebe javne nabavke za izbor izvođača radova i nadzor nad izvođenjem radova.

Navedena dokumentacija je dobila saglasnost i Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa Republike Srpske.

Radovi za koje se traži ponuda uključuju građevinske radove za kompletnu Cjelinu 9, i to: konstruktivnu stabilizaciju bastiona i zidova jugoistočnog dijela tvrđave, rekonstrukciju dijelova zidova i bastiona koji nedostaju u jugoistočnom dijelu tvrđave, restauraciju "Kamene kuće", koja uključuje i zamjenu krovnog pokrova, te konstruktivnu stabilizaciju postojećeg poda i adaptaciju enterijera za novu namjenu - Istorijski muzej.

Rok za predaju dokumentacije je 11. decembar, a period za izvođenje radova je dvije godine od potpisivanja ugovora.

Početak radova planiran je za iduću građevinsku sezonu, navode u Odsjeku za razvoj, evropske integracije i investicije Administrativne službe Grada Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: