{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raspisan konkurs za rješenje mosta Radićeva-Likovna akademija

F
24.9.2007. u 15:50
0
0
Raspisan konkurs za rješenje mosta Radićeva-Likovna akademija
0
Raspisan konkurs za rješenje mosta Radićeva-Likovna akademija
Nakon što je načelnik Općine Centar ponovo aktuelizirao ideju o izgradnji pješačkog mosta koji će imati višestruki značaj - povezivati obale Miljacke i uspostaviti pravac od budućeg BBI Centra - Radićeva ulica do Akademije likovnih umjetnosti, pokrenute su aktivnosti radi osiguranja što kvalitetnijeg idejnog rješenja kao osnove za realizaciju.
U tom smislu, Općina Centar je zaključila sporazum o stručnoj saradnji s Asocijacijom arhitekata Sarajeva, kojim je ovoj organizaciji povjerena izrada projektnog zadatka i aktivnosti oko raspisivanja i provođenja konkursa, saopćeno je iz Općine Centar.

Asocijacija arhitekata je za potrebe Općine Centar 20. septembra raspisala natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja pješačkog mosta između obala Kulina-bana i Maka Dizdara.

Konkurs će biti otvoren do 26. oktobra. Najbolje rješenje izabrat će žiri čiji su članovi diplomirani arhitekti: Lidumil Braco Alikalfić, Alma Sadović i Sanja Galić-Grozdanić. Rezultati javnog natječaja bit će objavljeni u dnevnoj štampi 6. novembra.

Radovi bit će izloženi 8. novembra u prostorijama "Biznis centra" Općine Centar, Muhameda Kantardžića 3 (poslovna zgrada "Svjetlosti").

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: