Raspisan javni konkurs za dodjelu stipendija

F
FENA
20.11.2008. u 12:00
0
0
Raspisan javni konkurs za dodjelu stipendija
0
Raspisan javni konkurs za dodjelu stipendija Mostar, Foto: Sarajevo-x.com
Danas je raspisan javni konkurs za dodjelu stipendija Grada Mostara redovnim studentima diplomskog i dodiplomskog studija za akademsku 2008./2009. godinu, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradskog poglavarstva.
Stipendije će se isplaćivati u deset jednakih mjesečnih rata, počevši od 1. oktobra ove godine. Pravo prijave na konkurs imaju redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija koji su državljani Bosne i Hercegovine, koji imaju prebivalište na području Grada Mostara i koji su u statusu redovnog studenta.

Također, pravo na stipendiju imaju studenti koji nisu u statusu apsolventa, koji osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija, ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit, te koji imaju prosječnu ocjenu najmanje 7,5 odnosno 3 u prethodnoj godini studija, odnosno 4,5 u završnom razredu srednje škole.

Stipendija se ne može dodijeliti za dva ili više studenata iz istog porodičnog kućanstva.

Visina mjesečne stipendije izosi 200 konvertibilnih maraka za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju van Mostara, te po 150 konvertibilnih maraka za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Listu prioriteta za dodjelu stipendija i Odluku o dodjeli stipendija donosi gradonačelnik, na prijedlog Povjerenstva za utvrđivanje liste prioriteta za dodjelu stipendija. Lista prioriteta za dodjelu stipendija utvrđuje se u skladu s kriterijima utvrđenim Odlukom o načinu i kriterijima za stipendiranje studenata.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se isključivo na posebnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici Grada Mostara ili s web stranice Grada Mostara.

Prijave na konkurs s priloženom dokumentacijom podnose se u zatvorenoj koverti na adresu Grad Mostar - Povjerenstvo za utvrđivanje liste prioriteta za dodjelu stipendija, Adema Buća br.19.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u sredstvima javnog informiranja.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti u Službi za odgoj, obrazovanje mlade i sport na broj telefona 321-431.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: