Rasmussen dolazi u zvaničnu posjetu Sarajevu

S
SRNA
27.11.2009. u 07:34
0
11
Rasmussen dolazi u zvaničnu posjetu Sarajevu
0
Rasmussen dolazi u zvaničnu posjetu Sarajevu Foto: Reuters
Generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen doputovaće danas u zvaničnu posjetu BiH.
U saopštenju za javnost Predsjedništva BiH navodi se da će članovi Predsjedništva Haris Silajdžić i Nebojša Radmanović održati sastanak sa Rasmussenom nakon kojeg su predviđene izjave za medije.

Sa Rasmussenom će se sastati i članovi Kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, te članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Generalni sekretar NATO-a sastaće se i sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Nikolom Špirićem.

Portparol NATO štaba u Sarajevu Derek Čepel rekao je Srni da je Rasmussenova posjeta dogovorena sa Ministarstvom inostranih poslova BiH i da su u Sjevernoatlantskoj alijansi svjesni da je danas islamski praznik Kurban-bajram.

Generalni sekretar NATO-a izjavio je uoči dolaska u Crnu Goru i BiH da posjetom tim zemljama želi da naglasi posvećenost alijanse politici otvorenih vrata, ali i iznio dilemu da li je vrijeme da te države dobiju poziv za Akcioni plan za članstvo u NATO.

Rasmusen je naveo da NATO "cijeni napredak" koji su postigle BiH i Crna Gora, ali da te zemlje i "dalje imaju mnogo posla da urade".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: