|

Rasimu Deliću naknada u skladu sa zakonom

Rasimu Deliću naknada u skladu sa zakonom
0
F
FENA
17.7.2006. u 15:17
0
komentara
0

dijeljenja
Rasimu Deliću naknada u skladu sa zakonom
Rješenje o suspenziji generala Rasima Delića doneseno je na temelju Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine kojim je definirano da osobi koja se suspendira s posla za vrijeme trajanja pritvora ili vođenja postupka pripada naknada u visini 60 posto od plaće ostvarene u vremenu koje je prethodilo suspenziji, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića.
Saopćenje je uslijedilo u povodu komentara zvaničnika u Republici Srpskoj da Rasim Delić navodno duže od godinu dana prima plaću iako više nije savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića.

U saopćenju je naglašeno da se general Rasim Delić dobrovoljno predao Haškom tribunalu i ne može se porediti s optuženicima koji se ne žele predati, kao i onima kojima se za predaju iz javnih budžeta isplaćuju visoke naknade.

Vrijeme i postupci koji se vode protiv optuženih za ratne zločine pokazali su da su institucije RS-a i javna sredstva korišteni za finansiranje i skrivanje ratnih zločinaca, zaključeno je u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.