Sud BiH
4

Raoniću ukinut pritvor i određena garancija do 50.000 KM

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sud BiH prihvatio je garanciju od 50.000 KM i ukinuo protvor Bojanu Raoniću, optuženom za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krivotvorenje isprave, saopšteno je iz Suda BiH.

"Po pravosnažnosti rješenja i nakon prijema dokaza o uplati, Sud će donijeti naredbu o puštanju Raonića na slobodu. Ukoliko optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti da vrijednost koja je data kao garancija, ulazi u prihod budžeta BiH", navedeno je u saopštenju.

Istim rješenjem, Raoniću je izrečena mjera zabrane putovanja uz privremeno oduzimanje važeće putne isprave i zabranu izdavanja novih putnih isprava, te zabranu prelaska granice uz korištenje lične karte.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane biće vršena svaka dva mjeseca.

Optuženom će, i pored date garancije i mjera zabrana, biti određen pritvor ako se ne odazove na uredan poziv Suda, a izostanak ne opravda, ili ako se utvrdi da se sprema za bjekstvo, te ako se protiv njega pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor.