BiH
0

Ranki Mišić onemogućeno da se obrati novinarima u sali za medije Vlade RS-a

FENA
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske (RS) Ranka Mišić izjavila je da joj je danas onemogućeno da se obrati novinarima u Press-centru Vlade RS-a, nakon sjednice Komisije za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj, čiji je član u svojstvu posmatrača.

"Zamolila sam predsjednika te komisije da dam izajvu. Ali, nažalost, neki drugi ljudi, po nečijem naređenju su me izbacili iz press-sale Vlade RS-a. To nije uredu, nije pristojno i do toga nije trebalo doći", rekla je Mišić novinarima.

Neposredno prije Ranke Mišić press-konferenciju je održao ministar pravde RS-a Anton Kasipović, koji je novinare upoznao o detaljima sastanka Komisije za provođenje strategije za borbu protiv korupcije u RS-u.

Ranka Mišić je nakon njegovog obraćanja željela da iznese svoje stavove, ali joj je šefica Vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić rekla da "njena press-konferencija nije najavljena“, a da je već bilo obraćanje medijima nakon sjednice Komisije za provođenje strategije za borbu protiv korupcije u RS-u.

Mišić je uzvratila da je i ona član te komisije, ali je Sajić rekla da "ne može u press-sali Vlade RS-a, već na nekom drugom mjestu dati izjavu“.

Predsjednica Saveza sindikata RS-a je na to uzvratila da zgrada Vlade RS-a pripada svim građanima, ali ni nakon toga Sajić joj nije dozvolila da se obrati novinarima.

"Mislim da nije primjereno da nakon press-konferencije potpredsjednika Vlade RS-a, uđe neko tek tako i sjedne na tu stolicu", rekla je Sajić na što je Ranka Mišić odgovorila da ona nije "neko, tek tako, već je pozvana od Vlade RS-a“.

I nakon ovog Sajić je rekla da jeste Mišić pozvana na sastanak Komisije, ali da se u Press-centru Vlade RS-a ne može obratiti novinarima.

Izjavu za medije predsjednica Saveza sindikata RS-a je dala u holu zgrade Vlade RS-a.