Potočari
0

Ranija istraga kod tvornice nije otkrila ništa

FENA
Srebrenica
Srebrenica
U povodu vijesti objavljene na Federalnoj televiziji kako pripadnici Holandskog bataljona imaju saznanja da u nekadašnjoj bazi UN-a u Potočarima ima najmanje dvije masovne grobnice s ostacima tijela Srebreničana, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona zatražilo je od Instituta za nestale osobe BiH izvještaj o tome jesu li ovlaštene osobe Instituta vršile probna kopanja na tom lokalitetu.

"Ako jesu, treba da nas izvijeste o rezultatima i o tome jesu li izvještaji o probnim kopanjima eventualno dostavljeni Tužilaštvu BiH", navodi se u dopisu koji je predsjedavajućem Kolegija direktora Instituta za nestale BiH Milanu Bogdaniću uputilo Tužilaštvo Tuzlanskoga kantona.

Ako to do sada nije učinjeno, iz Tužilaštva Tuzlanskoga kantona sugerišu da se sa zahtjevima za probna kopanja na navedenom lokalitetu hitno obratite Tužiteljstvu BiH kako bi se dobila naredba za probna kopanja i tako provjerili navodi koji su izneseni u medijima.

Inače, po neslužbenim saznanjima, svojevremeno su vršena probna iskopavanja na tom lokalitetu, ali ništa nije pronađeno.