NBL u Goraždu
2

Ramović: Pažljivo ćemo birati koalicione partnere, bolje opozicija nego neozbiljna koalicija

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Iako je kao nosilac Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Skupštinu BPK Goražde osvojio najveći broj glasova kao pojedinac (1.258), dok je po broju osvojenih mandata, prema preliminarnim rezultatima kojima raspolažu u ovoj stranci, NBL druga u kantonu, Muhamed Ramović će najvjerovatnije i dalje ostati na poziciji gradonačelnika Goražda.

Najavio je da će odluku o tome prepustiti građanima, simpatizerima i rukovodstvu Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

"Uradit ću slično kao i prije četiri godine. Vidjet ću šta će mi predložiti članstvo i simpatizeri, kao i rukovodstvo NBL-a. Potom ćemo raditi anketu s građanima. Razmišljanje građana će biti presudno", naglašava Ramović.

U ovoj stranci su zadovoljni rezultatima postignutim na području BPK Goražde. Kako stvari sada stoje, riječ je o četiri mandata u Skupštini. Ramović ističe da glasovi iz inostranstva, zatim mobilnih timova i glasanja u odsustvu mogu donijeti male promjene. Najavio je da će prilikom uspostave vlasti u Skupštini BPK Goražde pažljivo birati koalicione partnere.

"Sada pravimo analizu za protekle četiri godine. Ko je stvarao tu krizu? Koji su sve bili problemi? Zašto se mijenjala koalicija, ministri? Gledat ćemo da koalicija bude stabilna četiri godine. Mi ćemo postaviti uslov da se radi u interesu građana i realizacije značajnih projekata. Nećemo podržavati interese pojedinaca i stranačko zapošljavanje. Ušli bismo u koaliciju ako će biti ozbiljna, a ako ne, onda ćemo biti opozicija", ističe Ramović.

Za poziciju gradonačelnika Ramović je dobio blizu 7.100 glasova, dok je taj broj sada sveden na 1.258, prema preliminarnim rezultatima. Ovakvu razliku Ramović pravda činjenicom da je na lokalnim izborima imao šest, a na općim 325 protukandidata.