NBL
143

Ramović na skupu u Goraždu: Nepravda je na višim nivoima, krenuli smo da to promijenimo

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na centralnom skupu Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Goraždu predstavljeni su kandidati za Skupštinu BPK Goražde, te druge nivoe vlasti.

Okupljenim građanima i simpatizerima NBL obratili su se kandidati ove stranke Domin Malbašić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BIH, Kasim Brdar, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBIH, Emina Mujagić, kandidatkinja za Skupštinu BPK Goražde, Muhamed Ramović, nosilac liste za Skupštinu BPK Goražde i Iibrahim Hadžibajrić, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i predsjednik NBL.

Nakon teške i duge predizborne kampanje s ponosom stojimo pred vama, svjesni činjenice da je sve što smo uradili urađeno po najvišim moralnim standardima i na dostojanstven način, u skladu sa propisima i pozivajući se na realizovane i projekte koje planiramo implementirati, istaknuto je na skupu u Goraždu.

Muhamed Ramović, nosilac liste NBL za Skupštinu BPK Goražde obraćajući se prisutnima kazao je da NBL predstavlja novu generaciju ljudi koji su sposobni svojim znanjem pokrenuti val promjena i iznijeti teret tranzicije bh.društva.

"Imam tremu, ali sam sretan i ponosan, kad vidim ove mlade ljude, ovu budućnost i zato se moram odužiti i boriti još više za Goražde. Ja drugačije ne znam, uvijek sam bio živ i dinamičan. Ja sam jedini hodža u Jugoslaviji koji je bio predsjednik omladine u Ilovači, na Centralnom komitetu u Beogradu su o tome raspravljali, naložoili da se hitno moram smijeniti jer nisam bio u partiji, i ja sam onda morao da napustim. Hoću da kažem da imam bogatu prošlost, kao predsjednik mjesne zajednice, pa direktor osnovne škole, karijera mi je išla uzlaznom putanjom, kad sam došao na mjesto direktora gimnazije deset projekata sam napravio, ali i tada im je smetalo. Digao sam firmu ŠEH-IN na noge, poslije ko je upropastio nek odgovara", govorio je Muhamed Ramović okupljenim simpatizerima, naglašavajući da je upravo on zaslužan i za dovođenje Preventa u Goražde.

Ramović je istakao da je NBL nastala kao rezultat historijskog uspjeha nezavisnih načelnika i gradonačelnika.

"Narode moj, prije dvije godine dali ste mi najveću pobjedu svih vremena, to nikad niko neće dobiti na Drini, 8.500 glasova, nemojte 7. 200 govoriti jer je poništeno 770 nevažećih listića, sve su to moji glasovi poništeni, i mnoge druge spletke radili. Ali imao sam podršku od vas, ovdje su moje kolege, moj brat. Hvala ti Ibrahime,(op.a. Hadžibajrić) kad je najteže za Goražde bilo 100 000 KM si mi prebacio za poplave, to ti nikad neću zaboraviti. Ja sam sve postigao u životu, šta će meni više nešta, ali ne mogu da gledam nepravdu. Narode moj, da znate koja je nepravda na višim nivoima pa i u našem kantonu. Ja sam jučer otvorio u MZ Bogušići kolektor, juče započeli projekt, danas mi inspekciju poslali, obustavili radove, pa za koga ja radim. Ne prijetim nikome, ali vjerujte nekima ću u novembru, kad preuzmemo vlast dati kartu u jednom smjeru da se više nikada u Goražde ne vrate. Radimo za Goražde dok neko gore sjedi u kantonu četiri godine, niko ništa, čekaju paušal, uživaju, osam mjeseci nema skupštine, smišljaju kako će Ramba zezati, morao sam krenuti da to gore promjenimo, ne može drugačije", poručio je između ostalog Muhamed Ramović, nosilac liste NBL za Skupštinu BPK Goražde.

Predsjednik NBL i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić pozvao je građane da izađu na izbore 7.oktobra i "naprave popis stanovništva" BPK Goražde.

"Dragi narode uradite popis stanovništva Goražda i BPK za Nezavisnu bosanskohercegovačku listu, da imamo najmanje deset zastupnika u Skupštini BPK Goražde, nije to nemoguće, ja sam to rekao prije dva, tri mjeseca, a kad vidim kolika je pozitivna energija u ovoj sali ja sam ubjeđen. Nemojte gledati samo kantonalnu listu, gledajte i federalnu i državnu, glasajte po vertikali, jer samo tako možemo imati uspjeh na izborima. Kantonalna lista ništa ne znači vez naših kandidata u federalnom i državnom parlamentu. Mnogi govore vezano za NBL da smo lokalna partija, to su nedobronamjerni ljudi, ja sam u zadnjih 20 dana, obišao mnoge gradove u BIH i podrška građana koju smo dobili najbolje govori o nama", poručio je Hadžibajrić na skupu u Goraždu.