BiH
0

Ramo Isak: Zašto niste dočekali na aerodromu prvog komandanta Armije RBiH?

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Današnja sedma redovna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta počela je u Sarajevu pitanjem delegata Rame Isaka zašto njegove kolege iz Kluba bošnjačkog naroda u ovom domu nisu prisustvovali jučerašnjem dočeku na Sarajevskom aerodromu Sefera Halilovića, prvog komandanta ARBiH, nakon što ga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine.

Naglašavajući da je trebalo dočekati čovjeka koji je bio prvi komandant Armije RBiH, Isak je isto pitanje postavio prisutnima, premijeru FBiH Nedžadu Brankoviću te čelnicima Federacije BiH, ističući da očekuje pismeni odgovor.

Premijer mu je odgovorio odmah usmeno obrazloženjem da je jučer zasjedala Federalna vlada, a predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Jasenko Tufekdžić riječima da su članovi ovog kluba jučer imali radni dan i sjednicu uoči današnjeg zasjedanja u Parlamentu.

Ramo Isak je replicirao da ipak očekuje pismene odgovore.

U okviru najavljenog dnevnog reda, delegati će na današnjoj sjednici razmatrati pored ostalog set reformskih fiskalnih zakona. To su nacrti zakona o porezu na dohodak i porezu na dobit te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama aktuelnog federalnog zakona o doprinosima.

U najavljenom dnevnom redu je također Prijedlog zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH.