{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramić: Okončan dokazni postupak Odbrane

B
29.6.2007. u 16:02
0
0
Ramić: Okončan dokazni postupak Odbrane
0
Ramić: Okončan dokazni postupak Odbrane
Saslušanjem dvaju svjedoka i uvođenjem materijalnih dokaza okončan je dokazni postupak Odbrane na suđenju Nisetu Ramiću. Sudsko vijeće je saopćilo da će završne riječi obje strane izložiti 12. jula.
Državno tužilaštvo smatra da je Ramić, kao pripadnik Drugog odreda Općinskog štaba Teritorijalne odbrane (TO) Visoko, u junu 1992. godine ubio četvero i ranio dvoje bosanskih Srba u selu Hlapčevići.

Svjedoci Reuf Jamaković i Hamdija Kulović, obojica bivši komandanti jedinica TO-a koje su djelovale na području općine Visoko 1992. godine, negirali su da su, u vrijeme kada je zločin počinjen, znali bilo šta o dešavanjima u Hlapčevićima, ili da su bili svjesni da je Ramić počinio ubistva za koja se tereti.

Niset Ramić je u istražnom postupku, a potom i na samom početku suđenja, priznao zločin za koji se tereti.

Na zahtjev Sudskog vijeća, u materijalne dokaze su uvrštene i pravosnažne presude koje su Ramiću izricane pred različitim sudovima. Tako je 1990. godine osuđen pred Vojnim sudom u Ljubljani, te tri puta nakon rata u BiH – 1996, 2001. i 2003. godine, zbog različitih krivičnih djela. Trenutno se nalazi na odsluženju desetogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva i teškog razbojništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: