{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramić: Neprihvatljivo da o Ratku Mladiću nema ni riječi

F
25.1.2008. u 19:59
0
0
Ramić: Neprihvatljivo da o Ratku Mladiću nema ni riječi
0
Ramić: Neprihvatljivo da o Ratku Mladiću nema ni riječi
Klub bošnjačkih delegata u Vijeću naroda Republike Srpske smatra neprihvatljivim to što se u Izvještaju o saradnji institucija RS-a s Haškim sudom za period od 1. jula do 30. septembra 2007. ne navode nikakve aktivnosti u vezi s hapšenjem haškog optuženika Ratka Mladića.
Predsjednik ovog kluba Edin Ramić rekao je nakon održane sjednice da, ukoliko se smatra da Mladić nije na teritoriji RS-a, to nije razlog da se ne vode odgovarajuće aktivnosti, uključujući i saradnju s nadležnim agencijama za sigurnost u okruženju u vezi s njegovim lociranjem i privođenjem u Haag.

Skupština RS-a je na posljednjoj sjednici usvojila Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom za period od 1. jula do 30. septembra 2007., u kojem se prvi put nijednom riječju ne navode aktivnosti na lociranju i pronalasku haškog bjegunca Ratka Mladića.

Klub Bošnjaka je na današnjoj sjednici ocijenio da bi Narodna skupština RS-a trebalo da podrži Prijedlog zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi kojim se status mjesnih zajednica utvrđuje u interesu građana.

Bošnjački klub je ocijenio i da nijedan od razmatranih akata koje je parlament usvojio na sjednici 16. januara ne vrijeđa vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

I srpski Klub delegata Vijeća naroda RS-a danas je donio zaključak da usvojenim aktima na toj sjednici nije povrijeđen vitalni nacionalni interes srpskog naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: