{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ramić ispunio obećanje: Nova štala za povratničku porodicu Omanović u Žepi

Klix.ba
19.10.2018. u 10:20
373
11
Ramić ispunio obećanje: Nova štala za povratničku porodicu Omanović u Žepi
373
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izgradilo je novi stajski objekat za potrebe domaćinstva porodice Omanović u povratničkoj zajednici u Žepi.
Himzo i Elma Omanović su povratnici u Žepu i sa svoje troje maloljetne djece žive, baveći se uzgojem stoke i zemljoradnjom. U avgustu stajski objekat, koji su koristili se urušio, čime je bio ugrožen osnovni izvor njihovih prihoda, a samim time i cijelo ovo povratničko domaćinstvo.

Tada je reagirao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te je ministarstvo kroz Sektor za razvojne projekte održivosti povratka kontaktiralo ovu porodicu, upoznalo se stanjem na terenu i pokrenulo proces izgradnje novog stajskog objekta.

Povodom završetka izgradnje objekta, Ramić je kazao kako porodica Omanović zaslužuje podršku, posebno nakon ovakve nesreće sa štalom, jer je jedini način očuvanja povratničkih zajednica upravo u mladim ljudima koji su spremni da žive i rade na svojim imanjima.

Omanovići su se zahvalili Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Edinu Ramiću na podršci, te iskazali opredijeljenje da rade i razvijaju svoje domaćinstvo u Žepi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: