{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK ukida govornu poruku kod prenosa telefonskog broja

27.6.2013. u 15:48
44
5
RAK ukida govornu poruku kod prenosa telefonskog broja
44
RAK ukida govornu poruku kod prenosa telefonskog broja
Početkom narednog mjeseca stupa na snagu izmjena Pravila o prenosivosti brojeva, na osnovu koje se ukida govorna poruka, kojom su se obavještavali korisnici da je broj prenesen, saopćeno je iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).
Izmjena je izvršena na zahtjev brojnih korisnika telefonskih usluga koji su brojeve prenijeli na opratore izvan matične mreže. Regulatorna agencija uopozorava pozivaoce prenesenih brojeva na mogućnost obavljanja poziva po višoj cijeni od one koja je bila važeća dok broj nije bio prenesen. Ovo se posebno odnosi na korisnike u mobilnoj telefoniji, koji su koristili pogodnosti paketskih usluga, kao što su, primjera radi, paketi po nižim cijenama ili besplatni razgovori unutar nekog paketa.

Svi operatori koji pružaju javne telefonske usluge u Bosni i Hercegovini obavezni da svojim korisnicima obezbjede prepoznatljivost poziva prema prenesenim telefonskim brojevima, na način što će korisnici koji žele da dobiju govorno upozorenje kada biraju prenesene telefonske brojeve morati podnijeti zahtjev svojim operatorima za njegovo uključivanje.

Zahtjev za uključivanje govornog upozorenja kod biranja prenesenih telefonskih brojeva se može podnijeti u pisanoj formi na prodajnim mjestima operatora ili putem telefonskog poziva njegovog kontakt centra. Podnošenje ovog zahtjeva je besplatno. Govorno upozorenje koje se dobije kod biranja prenesenih telefonskih brojeva je besplatno, a korisnik, koji bira preneseni broj, dobija ga prije uspostavljanja poziva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: