{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK u posljednje dvije godine ugasio četiri TV i tri radio stanice

9.12.2014. u 16:33
0
12
RAK u posljednje dvije godine ugasio četiri TV i tri radio stanice
0
RAK u posljednje dvije godine ugasio četiri TV i tri radio stanice
U posljednje dvije godine Regulatorna agencija za komunikacije BiH ukinula je četiri dozvole za televizijsko i tri dozvole za radioemitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije. Dozvole su ukinute dobojskoj televiziji Džungla, BM radiju iz Zenice, Tuzlanskoj televiziji i Radio Soli iz Tuzle, NRTV iz Travnika, Hercegovačkoj RTV iz Mostara i Radiju 7 (srednji talasi).
"Od navedenog broja, pet dozvola je ukinuto radi neizmirivanja finansijskih obaveza korisnika dozvola prema Agenciji, dok su dvije ukinute na zahtjev korisnika dozvola", rekla je glasnogovornica RAK-a Amela Odobašić.

Rukovodilac Regionalnog sektora RAK-a u Banjoj Luci Boris Kujunžić rekao je nedavno da gašenje lokalnih stanica predstavlja veliki problem na koji niko gotovo i ne obraća pažnju.

"Više puta mi se desilo da vlasnici određenih televizijskih ili radiostanica traže da ih spasim od njihovog osnivača, najčešće opština. Naprosto, nameti postanu ogromni, dotacije nikakve i sve ide samo ka jednom, ka gašenju tih stanica. O tome se mora misliti", istakao je Kujundžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: