{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK predstavio TV-spot "Gdje je Buco?"

S
2.12.2010. u 17:45
0
24
RAK predstavio TV-spot "Gdje je Buco?"
0
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je predstavila TV i radijski spot pod nazivom "Gdje je Buco?" čime je započela kampanju koja ima za cilj promociju medijske pismenosti i zaštitu djece i maloljetnika od potencijalno štetnih sadržaja na internetu.


Spot, koji je preuzet od njemačkog regulatora i prilagođen za publiku u Bosni i Hercegovini, ukazuje na moguće opasnosti za djecu i maloljetnike na Internetu, kao što su nasilje i pornografski sadržaji, te kontakti sa pedofilima i radikalnim grupama u društvu. Isti ovaj spot se emitira u 14 evropskih zemalja.

Kampanju je do sada podržalo više od 90 RTV stanica i pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji su prihvatili emitiranje TV, odnosno radio spota u svom programu bez naknade.

"RAK, kao ni regulatori u drugim zemljama u svijetu, nije nadležan za regulaciju Interneta, ali svakako imamo obvezu raditi na promociji medijske pismenosti, kao i odgovornog i sigurnog korištenja svih medijskih usluga u Bosni i Hercegovini, a posebno kada je u pitanju zaštita djece i maloljetnika", istakla je Helena Mandić, pomoćnica direktora za emitiranje iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: