|

RAK predstavio TV-spot "Gdje je Buco?"

RAK predstavio TV-spot "Gdje je Buco?"
0
S
Sarajevo-x.com
2.12.2010. u 17:45
24
komentara
0

dijeljenja
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je predstavila TV i radijski spot pod nazivom "Gdje je Buco?" čime je započela kampanju koja ima za cilj promociju medijske pismenosti i zaštitu djece i maloljetnika od potencijalno štetnih sadržaja na internetu.


Spot, koji je preuzet od njemačkog regulatora i prilagođen za publiku u Bosni i Hercegovini, ukazuje na moguće opasnosti za djecu i maloljetnike na Internetu, kao što su nasilje i pornografski sadržaji, te kontakti sa pedofilima i radikalnim grupama u društvu. Isti ovaj spot se emitira u 14 evropskih zemalja.

Kampanju je do sada podržalo više od 90 RTV stanica i pružalaca audiovizuelnih medijskih usluga iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji su prihvatili emitiranje TV, odnosno radio spota u svom programu bez naknade.

"RAK, kao ni regulatori u drugim zemljama u svijetu, nije nadležan za regulaciju Interneta, ali svakako imamo obvezu raditi na promociji medijske pismenosti, kao i odgovornog i sigurnog korištenja svih medijskih usluga u Bosni i Hercegovini, a posebno kada je u pitanju zaštita djece i maloljetnika", istakla je Helena Mandić, pomoćnica direktora za emitiranje iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...