Konkurs za posao
13

RAK o savjetniku direktora koji može biti biotehničar: Procedura je u skladu sa zakonom

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Regulatorna agencija za komunikacije smatra da je procedura objave konkursa u kojem se traži savjetnik direktora RAK-a, u kojem je VSS biotehničko-biomedicinskog smjera jedan od uslova, provedena u skladu sa zakonom.

Podsjećamo, Regulatorna agencija za komunikacije objavila je u četvrtak oglas za radno mjesto na poziciji stručnog savjetnika generalnog direktora, a uz ostale uslove za posao naveden je i uslov visoke stručne spreme društvenog, tehničkog, humanističkog ili biotehničko-biomedicinskog smjera.

"Procedura objavljivanja javnog konkursa za prijem u radni odnos stručnog savjetnika u kabinetu generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije provedena je u skladu sa zakonom", saopćeno je iz RAK-a.

Posao savjetnika je savjetovati generalnog direktora o relevantnim pitanjima, po nalogu generalnog direktora izrađivati potrebne studije, informacije, analize i druge akte te obavljati druge poslove koje mu odredi generalni direktor.

Osim toga se kao posebni uslovi navode najmanje tri godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, poznavanje engleskog jezika i poznavanje rada na računaru. Pripadajuća osnovna neto plata je 1.298,63 KM.

Biotehnički smjerovi su poljoprivreda, veterina, nutricionizam, ribolovstvo, hortikultura, šumarstvo i drugi srodni smjerovi i fakulteti. Biomedicinom se smatraju genetika, embriologija, tokikologija, biohemija i slične nauke.