{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK o prelasku s analogne na digitalnu radiodifuziju

F
17.6.2009. u 17:28
0
1
RAK o prelasku s analogne na digitalnu radiodifuziju
0
RAK o prelasku s analogne na digitalnu radiodifuziju
Zadovoljstvo povodom usvajanja Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju (DTT) u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u Bosni i Hercegovini izrazila je danas Regulatorna agencija za komunikacije (RAK).
Usvajanje Strategije rezultat je uspješne saradnje Vijeća ministara BiH, Regulatorne agencije za komunikacije i DTT foruma, koji je nacrt Strategije izradio kroz rad stručnih radnih grupa s predstavnicima najvažnijih zainteresovanih strana u sektoru komunikacija iz cijele BiH (Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Regulatorna agencija za komunikacije, članice JRTVS BiH, AEM, UMI, itd.), saopćeno je.

„Usvajanjem Strategije otvara se novo poglavlje u procesu uvođenja digitalne radiodifuzije u Bosni i Hercegovini, te potvrđuje opredijeljenost države ka evropskim integracijama. Pred nama je period u kojem će se raditi na izradi Akcionog plana za realizaciju zadataka na implementaciji Strategije i uspješnog prelaska na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u Bosni i Hercegovini. Digitalno emitovanje građanima će omogućiti bolji prijem signala, jasniju sliku, kvalitetniji zvuk, dodatne kanale i nove servise“, naglasio je Kemal Huseinović, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: