{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK o prelasku s analogne na digitalnu radiodifuziju

F
17.6.2009. u 17:28
0
1
RAK o prelasku s analogne na digitalnu radiodifuziju
0
RAK o prelasku s analogne na digitalnu radiodifuziju
Zadovoljstvo povodom usvajanja Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju (DTT) u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u Bosni i Hercegovini izrazila je danas Regulatorna agencija za komunikacije (RAK).
Usvajanje Strategije rezultat je uspješne saradnje Vijeća ministara BiH, Regulatorne agencije za komunikacije i DTT foruma, koji je nacrt Strategije izradio kroz rad stručnih radnih grupa s predstavnicima najvažnijih zainteresovanih strana u sektoru komunikacija iz cijele BiH (Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Regulatorna agencija za komunikacije, članice JRTVS BiH, AEM, UMI, itd.), saopćeno je.

„Usvajanjem Strategije otvara se novo poglavlje u procesu uvođenja digitalne radiodifuzije u Bosni i Hercegovini, te potvrđuje opredijeljenost države ka evropskim integracijama. Pred nama je period u kojem će se raditi na izradi Akcionog plana za realizaciju zadataka na implementaciji Strategije i uspješnog prelaska na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u Bosni i Hercegovini. Digitalno emitovanje građanima će omogućiti bolji prijem signala, jasniju sliku, kvalitetniji zvuk, dodatne kanale i nove servise“, naglasio je Kemal Huseinović, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: