{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK nije donijela odluku o ukidanju emisija na radiju eFM

N
9.4.2004. u 14:38
0
0
RAK nije donijela odluku o ukidanju emisija na radiju eFM
0
RAK nije donijela odluku o ukidanju emisija na radiju eFM
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) odbacuje kao neosnovane i netačne nedavne izjave Studentskog eFM radija u vezi s navodnim cenzorskim potezima Agencije, saopšteno je iz RAK-a.
Kako stoji u saopštenju, u medijima je plasirana informacija da je Agencija putem stalnog slanja zahtjeva za dostavljanje traka dovela do prekida emitiranja emisije "Roditeljska pažnja" kao i suspenzije njenog urednika.

Informacije o prekidu ove emisije i suspenziji zaposlenika Studentskog eFM radija Agenciji je dostavila sama stanica. Stvarni razlozi za donošenje ovakve odluke odgovornih u Studenskom eFM radiju Agenciji nisu poznati jer, kako tvrde u RAK-u, navedena emisija nikada nije bila predmet istrage.


Agencija dodatno ističe da se ograđuje od odluke odgovornih u Studentskom eFM radiju o prekidu emitiranja emisije, kao i odluke o suspenziji urednika ove emisije.

Cjelokupna korespondencija između Studentskog eFM radija i Regulatorne agencije za komunikacije je dostupna javnosti, ističu u RAK-u te dodaju kako se Agencija u obavljanju zadataka reguliranja elektronskih medija zalaže za pluralizam i slobodu misli u medijima te profesionalan pristup emitiranju u BiH radi što boljeg davanja usluga građanima BiH.

Agencija posebno inzistira na tačnosti informacija plasiranih u medijima, što u ovom slučaju nije bilo primijenjeno, istaknuto je u soaopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: