RAK kaznio Total TV s15.000 KM

F
FENA
27.11.2008. u 18:15
0
1
RAK kaznio Total TV s15.000 KM
0
RAK kaznio Total TV s15.000 KM
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) 24. novembra donijela je rješenje kojim se Total TV-u BH izriče novčana kazna od 15.000 KM radi pružanja usluga distribucije TV programa na teritoriji BiH bez prethodno dobijene dozvole od Regulatorne agencije za komunikacije.
Pored izricanja novčane kazne, Total TV-u BH nalaženo je da obustavi pružanje nelegalne usluge distribucije TV programa na teritoriji BiH, koja je vršena putem satelita direktno do pretplatnika na komercijalnoj osnovi. Agencija je pokrenula postupak protiv Total TV BH na osnovu prigovora Asocijacije kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u BiH (AKOP BiH) zbog navodnog pružanja usluge distribucije TV programa do krajnjih korisnika preko satelita (tzv. DTH ili “direct to home” tehnologija) bez prethodno izdate dozvole od Agencije.

RAK u današnjem saopćenju napominje da je u skladu sa Zakonom o komunikacijama BiH, Agencija nadležna da izdaje dozvole za pružanje usluga operaterima telekomunikacija i emiterima, kao i da obustavi pružanje usluge iz ovih oblasti, ukoliko se obavljaju bez posjedovanja dozvole.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: