{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK gasi Radio Nabu i Radio Boston

F
21.12.2009. u 16:27
0
6
RAK gasi Radio Nabu i Radio Boston
0
RAK gasi Radio Nabu i Radio Boston
Regulatorna agencija za komunikacije BiH donijela je rješenja o ukidanju dozvola za zemaljsko emitiranje radioprograma za Nabu d.o.o. - Radio Naba i radiostanici Boston” d.o.o. Radio Boston zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema Agenciji.
Radio Naba nije isplatio dugovanja po osnovu godišnje naknade za dozvolu za zemaljsko emitiranje radioprograma i državnog doprinosa za korištenje radiofrekventnog spektra za 2008. i 2009. godinu, te dug po osnovu izrečenih kazni u 2008. godini.

Radio Boston također nije isplatio dugovanja po osnovu godišnje naknade za dozvolu za zemaljsko emitiranje radioprograma i državnog doprinosa za korištenje radiofrekventnog spektra za 2008. i 2009. godinu, saopćeno je iz Agencije.
Stanice Radio Naba i “Radio stanica Boston” d.o.o. – Radio Boston obavezne su prestati s emitiranjem programa 30. decembra u 24 sata.

Agencija je u julu ove godine izdala rješenja kojima je nekolicini stanica, uključujući i ove dvije, dozvola za emitiranje suspendirana zbog dugovanja. Radio Naba i Radio Boston unatoč suspenziji nisu izmirili svoje obaveze, te su stoga dozvole oduzete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: