BiH
0

Rajko Vasić nastavlja sa govorom mržnje u ime SNSD-a

Sarajevo-x.com
Jučerašnja izjava Rajka Vasića u kojoj otvoreno negira državnost BiH i postojanje bosanskog jezika je logičan nastavak višegodišnjeg političkog djelovanja SNSD-a koje se oslanja na govor mržnje, kažu iz SDP-a.

Nakon još jedne u nizu Vasićevih izjava u ime SNSD-a, čiji je izvršni sekretar, više nema sumnje da je nestao svaki osnov da se ta stranka čak i naziva socijaldemokratskom, jer je jasno da zastupa ideologije koje su u BiH uzrokovale prethodni rat i genocid, stoji u dopisu ove stranke.

Negiranje postojanja bosanskog jezika predstavlja samo pokušaj povratka na retoriku sa početka devedesetih, a sve u cilju prikrivanja očitog neuspjeha vlasti na svim nivoima u BiH. Umjesto što se bavi sijanjem mržnje i negiranjem države u kojoj živi i čiji je državljanin, Vasić i SNSD bi trebali javnosti obrazložiti zašto je političko i ekonomsko stanje u zemlji najgore i najteže od Daytona do danas? Zašto SNSD nije ispunio niti jedno predizborno obećanje dato građanima? Zašto nema ulaganja u TE Gacko, ugovora sa Strabagom, General Electricom i velikim brojem drugih stranih giganata koji su trebali investirati u BiH?

Umjesto što pokušava izigravati novopečenog lingvistu, Vasić bi trebao, opet u ime SNSD-a, objasniti građanima zašto Rafinerija Bosanski Brod ne radi i šta je bilo nakon pompezno potpisanog ugovora 02.02.2007. godine sa ruskim Zarubežnjeftom? Zašto je povećan broj nezaposlenih u RS-u od kada je SNSD na vlasti?

Pošto je očigledno da SNSD nema odgovore na sva ova pitanja, ponovo se pokušava stvoriti atmosfera koja će omogućiti već viđeno hvatanje u koštac sa njihovim koalicionim partnerima iz SBiH i SDA oko pitanja kao što su jezik, ukidanje i otcjepljenje entiteta, itd.

SDP neće dozvoliti ni Dodiku, ni Silajdžiću još jednu predstavu za narod i insistiraće na odgovornosti zbog katastrofalnog stanja u zemlji, u koje su nas upravo ovakvom retorikom i doveli, stav je Socialdemokratske partije BiH.