BiH
0

Raiffeisen Leasing donirao plastenik Zavodu Fojnica

FENA
Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica (Drin) kompanija Raiffeisen Leasinga d.o.o. Sarajevo donirala je plastenik neophodan za radno okupacijsku terapiju štićenika Zavoda.

Tim povodom danas su Zavod posjetili Milana Miličević i Esad Mujezin, predstavnici kompanije.

Plastenik je smješten u neposrednoj blizini glavne zgrade Zavoda, dimenzija je 6,3x16 metara i iskoristivosti je cca 100 m2 zemljišne površine. Uz plastenik osigurana je i prateća oprema za njegovo kompletno funkcioniranje.

Menadžment Raiffeisen Leasinga je nakon jedne TV reportaže sam ponudio Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Fojnica da snosi troškove za nešto što može neposredno pomoći štićenicima ove ustanove.

Nakon razgovara sa direktorom Zavoda Ibrahimom Katanom, dogovoreno je da Raiffeisen Leasing kupi jedan plastenik i osigura njegovo montiranje na ovoj lokaciji. Time bi otpočeo novi vid terapije lica sa posebnim potrebama koji predviđa aktivno angažiranje štićenika u sadnji i uzgajanju povrća, čime bi poboljšali svoje radne i fizičke sposobnosti.

"Nama je zadovoljstvo da smo ovdje, u instituciji koja počiva na humanitetetu i solidarnosti. Drago nam je da Raiffeisen Leasing kao društveno svjesna kompanija ima načina da pomogne vama koji nesebičnu pomoć i snažnu ljubav dajete onima koji je najmanje imaju i najviše trebaju. Nadam se da će vam ova naša donacija pomoći u daljim aktivnostima na poboljšanju uvjeta u kojim živite i djelujete, te da ćete ovaj plastenik koristiti dugo na zadovoljstvo nas, vas, a ponajviše štićenika ovog Zavoda. Raiffeisen Leasing će i ubuduće nastojati da u skladu sa svojim mogućnostima, ostane vaš partner u realizaciji boljeg života za osobe s posebnim potrebama“, rekao je predstavnik Raiffeisen Leasinga Esad Mujezin.

Direktor Zavoda zahvalio je na pružanju pomoći i investiranju ove kompanije u realizaciju projekta čiji je cilj hortikulturna edukacija i okupacija lica sa posebnim potrebama.

"Radna okupacija je jedna vrsta lijeka za dušu i tijelo. Rad je lijek. Za naše štićenike ovaj plastenik znači mnogo jer će se tu moći okupirati sadnjom raznog povrća, uzgojem i na koncu branjem i korištenjem. Zahvaljujem vam najprije jer ste vi bili oni koji su nas pozvali i na čija vrata nismo morali zakucati da bi nešto korisno za ovaj Zavod uradili“, rekao je Ibrahim Katana.

Direktor je donatoru poklonio umjetničku sliku, rad štićenika Centra i zahvalnicu Raiffeisen Leasingu - s nadom da će ovaj Zavod moći i dalje računati na razumijevanje i podršku ove društveno odgovorne kompanije, saopćeno je iz Raiffeisen Leasinga d.o.o. Sarajevo.