BiH
0

Raiffeisen banka BiH donirala 7.500 KM SOS Dječjem selu BiH

FENA
Ističući važnost normalnog i zdravog okruženja za odrastanje i razvoje djece te predanosti SOS Dječijeg sela BiH, predstavnici uprave Raiffeisen banka BiH uručili su danas donaciju od 7. 500 KM SOS Dječijem selu BiH.

"Najslabiji u bilo kojem društvu su upravo djeca i dužnost svakog od nas je da im pomognemo te da im osiguramo sretno djetinjstvo i preduvjete za isti takav život", kazao je prilikom uručenja donacije član Uprave Raiffeisen banke Michael Muller.

Raiffeisen banka kontinuirano pomaže aktivnosti Dječijeg sela a posljednja akcija pomoći usmjerena je na kupovanje čestitki i predmeta od keramike koje izrađuju štićenici sela u Sarajevu i Gračanici.

"Ova donacija je nagrada i zahvalnost djeci za njihov trud. Zaista cijenimo programe SOS Dječijeg sela, a predanost ljudi koji se brinu da oni odrastaju u obiteljima kao i svi ostali je za svaku pohvalu. Raiffeisen banka će nastaviti suradnju sa SOS Dječijim selom i pomagati im na svaki način", izjavio je član Uprave Raiffeisen Banke Ognjen Samardžić.

Direktor SOS Dječijeg sela BiH Damir Ćorić je izrazio zahvalnost na dugogodišnjoj podršci koju ova banka pruža štićenicima sela te konstatirao kako primjer Raiffeisena ne smije biti usamljen.

"SOS Dječije selo u Sarajevu i Gračanici skrbi o 204 mališana. Surogat-majke, u svojim obiteljima, imaju od petoro do sedmero djece. Naš rad je samo jedan model koji je pružio alternativu klasičnim oblicima brige o djeci bez roditelja. Za ljude u selu, briga o ovoj djeci nije posao, oni su tome posvetili čitav svoj život. Zato zaista, cijenimo one institucije i organizacije koje prepoznaju važnost ovakvih sela", izjavio je za Agenciju FENA Ćorić.

Raiffeisen banka BiH na više načina pomaže SOS Dječijem selu. Tako će svi njihovi klijenti i poslovni partneri u povodu predstojećih praznika na svoje adrese dobiti čestitke koje su osmislili i uradili štićenici sela u Sarajevu i Gračanici.