BiH
7

Raguž u Novom Travniku: Vrijeme je za politiku polaganja računa

FENA
U Novom Travniku je u srijedu navečer održan predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati HDZ-a 1990, saopćeno je danas iz te stranke.

"Ovo je naša zemlja – vrijeme je da je izgradimo kako bi stvarali sigurnu egzistenciju i opstojnost, kako u Lašvanskoj dolini tako i u svim drugim krajevima naše zemlje", poručio je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, dodavši kako je vrijeme da se podvuče crta neodgovornim politikama.

Naglasio je kako je vrijeme da ozdravljenje politike krene sa vrha, stavljajući naglasak na instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojoj je potrebno vratiti dignitet i institucionalnu moć koja joj, po Ustavu Bosne i Hercegovine, pripada.

"Naša zemlja obiluje prirodnim resursima i potencijalima, vrijeme je da ih valoriziramo, kako bi stvorili radna mjesta i spriječili stalne odlaske, egzoduse mladih", kazao je predsjednik HDZ-a 1990, naglasivši kako gospodarski program HDZ-a 1990, na kojem je radilo 10-ak vodećih stručnjaka iz oblasti ekonomije, ima potencijal za provedbu i stvaranje bolje perspektive i prosperitetnije Bosne i Hercegovine.

"Ovdje se može, mora i hoće živjeti bolje", zaključio je Raguž.

U ime domaćina, nazočne je pozdravio Dinko Adžaip, predsjednik Općinskog odbora Novi Travnik HDZ 1990, ukazavši na nekadašnji sjaj tog grada, kojemu se nerijetko dodavao epitet "grad mladosti".

"Imperativ našega djelovanja je vraćanje osmijeha na lica ljudi u ovoj zemlji. Vrijeme je da se podvuče crta, da odgovornost preuzmu oni koji imaju kvalitetu i kredibilitet da našu zemlju povedu u pozitivnu i bolju budućnost", kazao je Adžaip stavljajući akcent na sprečavanje odlaska mladih iz ovih krajeva i stvaranja boljeg sutra.

Predsjednik "Devedesetke" Središnje Bosne i nositelj kantonalne liste SBŽ Anto Bilić poručio je kako HDZ 1990 vodi pozitivnu politiku, politiku stvaranja bolje i pravednije budućnosti, te kako će ostati ustrajni na tom putu.

"HDZ 1990 u punom smislu riječi predstavlja alternativu lošim politikama koje su nas dovele do ruba egzistencije. Imate izbor! Iziđite na izbore i glasajte po svojoj savjesti", kazao je Bilić i naglasio značaj oktobarskih izbora, te pozvao žitelje Novog Travnika da iskoriste pravo glasa, stoji u saopćenju.