{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raguž razgovarao s predstavnicima udruženja slijepih

F
29.9.2010. u 10:40
0
1
Raguž razgovarao s predstavnicima udruženja slijepih
0
Raguž razgovarao s predstavnicima udruženja slijepih
Martin Raguž je 27. septembra u Sarajevu održao sastanak s predstavnicima udruženja slijepih.
Sastanak je održan u prostorijama Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba u Sarajevu, a bili su prisutni izvršni direktor Saveza slijepih Herceg-Bosne Ivan Perić, izvršni direktor Saveza slijepih FBiH Almaz Kulović, predsjednik Saveza slijepih FBiH Fikret Zuko, generalni sekretar udruženja slijepih u BiH Risto Nišić i direktor Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih osoba iz Sarajeva Veselin Rebić.

Na sastanku su predstavnici udruga Martinu Ragužu predstavili trenutne aktivnosti svojih udruga i probleme u radu te mogućnosti kojima bi se poboljšao položaj slijepih i slabovidnih osoba u društvu.

Martin Raguž je istakao da se društvo i sve institucije društva moraju zalagati za omogućavanje normalnog funkcioniranja osoba s ovim tjelesnim hendikepom.

"Samo zato što neko nema mogućnost vidjeti, ne mora značiti da nema viziju i da njegov intelekt treba zanemariti. Hvala vam uime svih onih čije interese zastupate i želim vam što više otvorenih vrata za suradnju kao što će i moja biti i bila su oduvijek što i sami možete potvrditi", rekao je Raguž.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: