{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raguž: Koncept HDZ-a 1990 za BiH je federalizam

F
10.6.2008. u 13:37
0
0
Raguž: Koncept HDZ-a 1990 za BiH je federalizam
0
Raguž: Koncept HDZ-a 1990 za BiH je federalizam
Zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž kazao je danas u Mostaru da je koncept HDZ-a 1990 za BiH federalizam, nacionalna ravnopravnost, a ne segregacija i izolacija.
"Koncept HDZ-a 1990 za BiH je federalizam i željeli bismo da se oko toga i drugi izjasne pa i oni koji su govorili da su za hrvatsku federalnu jedinicu poput Milorada Dodika pa da vidimo jesu li doista za takvo ustavno rješenje", kazao je Raguž tijekom susreta sa zamjenikom direktora Ureda State Departmenta za jugoistočnu Europu Robertom Silbersteinom na kojem su razmijenjena mišljenja o najvažnijim pitanja u BiH i odnosima BiH i SAD-a, kao i o ulozi međunarodne zajednice u BiH.

"Nikako ne želimo da se nešto hrvatskom narodu zabranjuje, ono što i ne stavljamo na dnevni red. Mi bi željeli čuti što možemo očekivati od drugih glede naših prava i konkretnih prijedloga, a ne da se govori da nećemo dobiti ono što i ne tražimo", kazao je Raguž.

On je dodao da je vrijeme za ozbiljno preispitivanje uloge OHR-a u BiH te da je BiH potrebno partnerstvo i potpora ponajprije na njenom put približavanja euroatlantskim integracijama.

Po njegovim riječima, međunarodna uloga, ali bez arbitriranja koja su počesto bila alibi za ne preuzimanje odgovornosti domaćih dužnosnika, svakako mora biti izražena, jer bez toga neće doći do željenih procesa, a uz to je potreban i temeljni dogovor o novom ustavu i to je posao koji se ne smije izbjegavati.

Raguž je istaknuo i nedostatak kapaciteta državnih institucija za osmišljavanje strategije i provedbu politike koja bi iskoristila sve mogućnosti razvoja i demokratizacije BiH.

"Nedopustivo je da neki lideri proizvode stalnu krizu, dijele lekcije drugima, to može dovesti ubrzo do kulminacije krize s nesagledivim posljedicama", kazao je Raguž te dodao da HDZ 1990 želi i može preuzeti odgovornost za vraćanje vjerodostojnosti politici uopće i odgovornost za provedbu politike na lokalnoj razini.

Tijekom susreta zamjenik direktora Silberstein naglasio je konstantu američke politike prema BiH, a to je jačanje države BiH i njezino približavanje euroatlantskim integracijama.

Govoreći o politici Milorada Dodika, kazao je da koristi državne institucije za nadmudrivanje te da ga brinu Dodikove učestale izjave da se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju može provesti i s ovakvim ovlastima države te da će između Europske unije i RS izabrati RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: